torsdag 13 maj 2010

Horngädda - nu när det är säsong

När jag var liten älskade jag horngädda, det var den enda fisken kan visste namnet på för den hade gröna ben! Nu hittade jag färsk sådan på Konsum och bjöd raskt upp mamma och pappa till att dela denna barndomsfavorit med dom

Recept:
1 kg horngädda (3 st var det)
0,5 lök, hackad
0,5 citron
dill
salt
olivolja

Rensa ur gäddan, lägg in hackad lök och citronskivor i den. Häll över dill och salt och linda in i folie. Ugnen på 175 grader i ca 45 minuter.
Servera pressad potatis, riven pepparrot, kokta bönor och smält smör.


Till efterrätt gjorde jag lite Brownies. Inte så skånskt, men gott!

Recept (från tasteline)
100 gram
100 choklad
2 ägg
2 dl socker
1,5 vetemjöl
1 tsk bakpulver

Smält smör och choklad. Blanda ner det torra och häll ner i en 20x30cm form klädd med bakplåtspapper. 175 grader i 25 minuter. Låt svalna lite innan du börjar mumsa...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar