tisdag 27 april 2010

Måndag kväll - wasabilax

Wasabi är en intressant krydda från Japan, den kallas fär japansk pepparrot och har precis som den svenska en förmåga att vara väldigt stark men god tills du helt plötsligt får för mycket och hela näsan och gommen exploderar i en stark smaksensation för att lika snabbt försvinna. Alltså inte alls som chili som kan göra munnen bedövad i flera minuter...Används mest på sushi här i Sverige men kan alltså även piffa upp en laxfilé.

Här har jag rört ihopa Philadelfiaost med wasabi och lite salt, beroende på hur mycket du klarar så tar du i mer eller mindre. (Bry er inte om den gamla Fisherman's reklamen: If it's too strong - you're too weak...)

Det var lite knepigt att kleta på ostkrämen på laxen men med lite god vilja och fingrarna till hjälp så fick jag på det till slut.

Slutresultat! Väldigt GI och väldigt gott .
Recept:
500 gram lax (i filé eller hel bit)
100 gram Philadelfiaost
ca 1,5 msk wasabi
salt
In i ugnen 200 grader ca 20 minuter
Tillbehör:
bulgur (koka enligt recept på förpackningen)
avocado
kidneybönor
matlagningsyoghurt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar