Snodde lite rabarber i mammas trädgård (ja, hon förser mig fortfarande med mat, 34 år gammal. Skäms på mig...) och eftersom jag idag fick Med Meras medlemstidning ville jag göra en trevlig sak som fanns med där. Rabarberkompott med vaniljyoghurt.
Ganska enkelt. Koka rabarber med socker, kardemumma och vatten. Låt svalna lite. Blanda grekisk/turkisk yoghurt (eller som jag lite matlagningsyoghurt med mjölk...) med vaniljsocker eller äkta vanilj för den som vill vara speciell. Lägg yoghurten i en fin skål, ringla över lite honung, på med kompott och smula över lite kakor. Jag tog Mariekex. Det blev ganska syrligt och smakade... ehh... väldigt mycket.
Kycklinggryta med soltorkade tomater
13 år sedan
Jag brukar smörsteka (väldigt viktigt att det är smör blir inte bra med margarin) rabarbern med socker, kardemumma och skalet på. Det blir en kompott med den rosa färgen och när skalet är på så blir det inte så mosigt. Fin blogg :)
SvaraRadera