lördag 1 maj 2010

Förmiddagskaffe - 1 maj

Ett stort steg mot vuxenlivet togs igår då det inhandlades en riktig kaffekokare. Nu pratar jag om en riktig kaffekokare och inte en sån där modääääärn bryggare med espresso, mjölkvärmare, mjölkvisp och annat onödigt. Nej; här i Skåne dricker vi bryggkaffe gjort på Zoega Skånerost. Maskinen är en Moccamaster och är nog bra tror jag. Den har en liten pip ner i kaffekannan som ska göra att kaffet blir godare.


Till det lite sockerkaka. Enkelt, gott, snabbt. Och väldigt bra för själen!

Recept:
2 ägg
2 dl socker
50 gram smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vatten

Vispa ägg och socker fluffigt. Smält under tiden smöret och blanda ihop dom torra ingredienserna i en skål. Rör sedan ner smöret i ägg/sockerröra och sist i med mjölblandningen. Tänk på att inte röra eller vispa för mycket när du har tagit i mjölet för då blir det inte bra (säger alla kokböcker och mamma så jag har inte provat och vet vad konsekvenserna blir...)
Ner i en rund sockerkakeform som är smord och bröad och in i ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter. Prova gärna att bröa med mannagryn istället för skorpmjöl! Det get en lite knaprigare yta som passar bra till detta.



1 kommentar:

  1. Tack för titten!! Moccamaster ska vara det bästa om man ska ha vanligt bryggkaffe. Vill ha!!

    SvaraRadera