Först ska man blanda köttet med kryddorna och låta dom stå och gosa till sig lite.
Under tiden steker du lök och paprika i olja, när det blivit lite mjukt så tar du i krossad vitlök, ingefära och chili i önskad mängd. Enligt orginalreceptet ska man mixa vitlöken, färsk ingefära och färsk chili till en pasta och sedan ta i men jag hade bara torkad ingefära och sambal oelek hemma så så fick det bli.
I med köttet och lite vatten. Koka i kanske 30 minuter, tills du tycker att köttet är klart. Efter halva tiden kom jag på att jag nog ville ha i lite kokosmjölk. Det borde man nog ha tagit i direkt från början också men det provar jag nästa gång
I med köttet och lite vatten. Koka i kanske 30 minuter, tills du tycker att köttet är klart. Efter halva tiden kom jag på att jag nog ville ha i lite kokosmjölk. Det borde man nog ha tagit i direkt från början också men det provar jag nästa gång
Voila! Kycklinggryta, ris och yoghurt. Blev supersmaskigt och jag har lärt mig lite nya grejer. (Typ att nog ha i kokosmjölken först och sedan koka utan lock för att få det lite krämigare. Nu tog jag istället i maizena vilket inte kan sägas vara jätterätt...)
Recept:
ca 500 gram kycklingfilé
2-3 msk garam masala
1 lök
1 röd paprika
rapsolja
2 vitlökskryftor
2 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
2 dl vatten
2 dl kokosmjölk
Vilken fin blogg du har startat! Skåne, det gillar jag! :-)
SvaraRaderaDen här indiska grytan låter toppen, den får jag ta och prova nästa gång syrran kommer hem med sin indiske fästman!