En av sakerna jag älskar med helgerna är att jag nu har tid att baka bröd. Ett av bröden jag oftast gör är detta; ett fullkornsbröd som är superenkelt att göra, supergott att äta och dessutom nyttigt.
Recept:
1 rågad dl solrosfrön
0.5 dl linfrö (vanligt eller krossat)
2.5 dl vetekli
0.75 dl vetekross
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4,5 dl filmjölk
0.5 dl mörk sirap
Rör ihop dom torra ingredienserna. Häll i sirap och filmjölk och rör om väl. Häll ner i en 1.5 liters form som du smort med smör och bröat med vetekli. In i ugnen 175 grader i en timme.
Svalna på galler under duk.
Kycklinggryta med soltorkade tomater
13 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar