Recept:
Köttfärssås
500 gram köttfärs
1 stor lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 kyckling buljongtärning
soja, salt, peppar, paprikapulver
Stek löken mjuk, lägg i köttfärsen och stek tills den är smulig. I med vitlök och krossade tomater. Koka i kanske 20 min så att det blir bra. Krydda efter egen smak
Ostsås:
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 dl (ca 150 gram) riven ost (ganska stark sådan så att det smakar lite)
salt
Skaka ihop mjöl och lite av mjölken. Häll det tillsammans med resten av mjölken i en kastrull, koka upp och låt koka i ca 3 min. PASSA FÖR ÖVERKOK!!!! Lägg i nästan all osten så att den smälter, smaka av med salt
Lägg lite ostsås i botten på en form, lägg lasagne, ostsås, köttfärs, lasagne... etc. Se till att du avslutar med ostsås. Lägg resten av osten ovanpå och in i ugnen 225 grader ca 30 minuter.
Sallad
En påse blandad sallad (Icas Medelhavsblandning men det är valfritt)
Lite solrosfrön
Tunt hyvlad röd paprika (använd osthyvel, funkar jättebra)
3-4 msk olivolja
en halv pressad citron
salt peppar
Tiramisu
4 äggulor
4 msk socker
500 gram mascarpone
150 gram savoiardkex
2 dl kaffe
4 cl konjak/rom/chokladlikör
Vispa äggulor och socker. Vänd ner osten lite i taget. Blanda kaffe och sprit och doppa sedan kexen snabbt i detta. Det ska inte hinna suga upp så mycket, bara rulla runt lite snabbt i det. Lägg ett lager kex i en form. Häll över hälften av ostkrämen. Lägg ett lager kex till och häll sedan över det sista av ostkrämen. Precis innan pudra över kakaopulver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar